Voorzie uw zwembad van energie

We kunnen voor elk project voorzien in een aantal energievriendelijke oplossingen om uw zwembad op te warmen en te onderhouden.  Twijfelt u welke oplossing hiervoor best aansluit bij uw noden, neem dan gerust contact op !

Contacteer STV Pool Projects

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren zijn op lange termijn de goedkoopste manier, om uw zwembad te verwarmen. Deze milieuvriendelijke methode zorgt ervoor dat, zonder ook maar één cent uit te geven aan elektriciteitskosten, u kan genieten van een lekker warm zwembad. Er bestaan 2 vormen van deze zonnecollectoren, namelijk: matten en koepels. In het belang van de klant gebruiken wij hoge kwaliteitscollectoren van Fafco.

Matten

Zonnecollectoren in EPDM-matten zijn een geschikte optie, om je zwembad op een aangename temperatuur te brengen. Deze matten worden meestal geplaatst op het dak van de woning en de benodigde ruimte hiervoor, is doorgaans even groot als de oppervlakte van het zwembad. Dit systeem werkt vrij simpel: Door middel van een pompsysteem vloeit het water door de leidingbuizen in de matten, waar het water wordt opgewarmd.

Zwembadrolluik op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie

De rolluiken zijn niet enkel veilig, ze zijn ook milieu bewust opgebouwd. De motorisatie wordt aangedreven door het zonlicht via de ingebouwde zonne-cellen.

Warmtepomp

Een goede besparing op verwarmingskosten is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte op uit de omgevingslucht en gebruikt deze opgenomen warmte om het zwembad te verhitten. Met deze kost besparende methode kan je een heel seizoen genieten van een aangename temperatuur tijdens het zwemmen.

Complete zonnebesturing voor alle type zonnecollectoren

Zonne-energie besturing met water-/temperatuur- en solarsensor.

Vraag een offerte aan